Preppy –mode fra den amerikanske elite

Preppy-stilens rødder skal findes i 1950´ernes USA, og den tøjstil unge fra overklassen og den øvre middelklasse anvendte på de velrenommerede gymnasier i det nordøstlige USA. Egentlig kan stilen dateres helt tilbage til 1920´ernes Ivy League-tøjstil.

preppyI 1970´erne genopstod preppy i form af stilfuldt men enkelt og minimalistisk sportstøj – primært inden for sportsgrene som golf, tennis, sejlsport, polo og lacrosse. Nogle helt klassiske eksempel på en preppy-stil kan ses på Euromans hjemmeside, hvor du vil se hvordan et preppy look kan se ud.

Men preppy er mere end bare tøj. Det er en subkultur og en livsstil, hvor de som dyrker preppy-kulturen, søger at plagiere den konservative overklasse-stil i såvel påklædning som i sprog og fremtoning. Et udmærket eksempel på dyrkelse af preppy i vor tid, finder vi i den amerikanske TV-serie, Gossip Girl.

Et godt sted at starte søgen på det preppy look er på www.neckwear.dk, da preppy langtfra er et færdiglavet og skræddersyet koncept. Preppy er derimod noget, hvor den der dyrker preppy-stilen i høj grad forsøger sig frem, for at finde sin egen stil, så den bliver unik.

Der findes en nærmest uendelig række af produkter, som kan gå under betegnelsen preppy. Det kan være skjorter, halsklude, seler, manchetknapper og mange andre beklædningsgenstande og accessories, som giver brugeren det rette amerikanske østkyst-look. Men som sagt er det en hårfin balance, hvor det gælder om ikke at overdænge sig selv med preppy, da det i så fald kommer til at virke falskt. En god tommelfingerregel er, at man udvælger sig to-tre beklædningsdele og/eller smykker, som er preppy. Det kan for eksempel være et par fede solbriller kombineret med en halsklud, eller et par preppy seler kombineret med et smart ur. Kodeordet er troværdighed, og det opnår man bedst, ved at holde det så afdæmpet som muligt.

This entry was posted on Sunday, August 21st, 2016 at and is filed under Mode. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.